fbpx

Een paar maanden geleden reisde ik naar de westkust van de Verenigde Staten. Dit deel van de V.S. heeft me al als kind weten te fascineren en vorig jaar, wist ik een leuke en voor mij perfecte route uit te stippelen die langs 3 grote steden ging: Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. In december vorig jaar heb je wellicht mijn reisgids van Los Angeles op mijn sociale media kanalen zien verschijnen. Ondanks dat Los Angeles een heel andere sfeer had dan San Francisco, wist deze stad mij ook te bekoren. Niet alleen door de vele bezienswaardigheden, maar ook door de meer ontspannen mensen die er rondliepen. In deze reisgids vertel ik graag wat jij moet weten voordat je naar San Francisco reist, zodat je de tijd van je leven daar beleefd.

Bezienswaardigheden

The Iconic Golden Gate Bridge

De iconische Golden Gate Bridge

Misschien wel dé belangrijkste reden waarom mensen naar San Francisco reizen, de Golden Gate Bridge is een hangbrug en het icoon van deze stad. Velen reizen naar hier om hun sportieve hart uit te dagen om over de Golden Gate Bridge te lopen of te fietsen. Het is echter alleen voor de die-hards weggelegd, aangezien deze brug maar liefst 2737 meter lang is. Voor diegenen die het toch wat rustiger aan willen doen, is rijden misschien een betere optie.

Visit Alcatraz Prison at night

Alcatraz, een gevangenis op een eiland

Naast de Golden Gate Bridge is Alcatraz ook een hoogtepunt en must-do van je reis naar San Francisco. Van 1934 tot 1963 werd Alcatraz, dat overigens op een eiland geplaatst is, gebruikt als een zwaar beveiligde gevangenis. Nu is het een nationaal park geworden en kan je het bezoeken met een overzet van een kleine cruiseship die je naar Alcatraz Island brengt.

Ik raad je trouwens ook aan om de Behind-The-Scenes-tour aan te kopen, omdat je hier veel meer waarde voor terugkrijgt. Je komt zelfs op plaatsen waar de andere bezoekers niet mogen/kunnen komen én komt meer te weten over het eiland en de geschiedenis van de gevangenis.

Fisherman’s Wharf, dé buurt in San Francisco

Wil je naar het hart van San Francisco? Vergeet dan ‘even’ Union Square en ga rechtstreeks naar Fisherman’s Wharf. Integenstelling tot wat velen denken, is deze plaats niet alleen volgepakt met toeristen, maar ook locals zijn hier te vinden. Er is elke avond wel iets te doen, er zijn genoeg (souvenir)winkeltjes en eetgelegenheden. Het meeste leven zie je trouwens ’s avonds verschijnen. Ben je meer een dierenliefhebber? Dan kan je je fototoestel tevoorschijn halen om de zeeleeuwen te fotograferen, die meestal languit liggen te zonnen bij Pier 39.

Visit Muir Woods National Park

Ontdek het Muir Woods National Park

Indien je me volgt op sociale media en meer bepaald op Instagram, dan weet je vast dat Muir Woods National Park mijn favoriete plekje is geworden, dichtbij San Francisco. We zijn ’s morgens vroeg met onze huurauto naar Muir Woods gereden (dat overigens langs de Golden Gate Brigde gaat) en ik kan niet genoeg benadrukken hoe mooi dit nationaal park is. De hoge Redwoods zijn bomen die wel tot de hemel lijken te reiken en zo breed dat zelfs de langste armen de boom niet kunnen omhelzen.

Vertrek vroeg genoeg (als het kan wanneer het opent) en je geniet van de totale rust dat dit park je te bieden heeft. Wandel trouwens de omgekeerde route en je komt niemand tegen, indien je vroeg genoeg gaat!

Lombard Street, de meest scheve straat

Een meer toeristische attractie, maar alsook iets dat je zeker gezien moet hebben is de Lombard Street. Je kan deze straat makkelijk bereiken door de tram die er recht voor stopt (als je boven op de heuvel bent, tenminste). Lombard Street wordt ook wel de meest scheve straat genoemd vanwege zijn vele scherpe bochten op één stuk. Ik raad aan om van boven op de heuvel zo naar beneden te wandelen, in plaats van het omgekeerde. Niet alleen spaart dit je een immense spierpijn, maar zo kan je van twee uitzichten genieten: die van boven op de heuvel dat zicht heeft op Alcatraz (als je goed kijkt) en die van beneden dat zicht heeft op de Lombard Street die naar boven gaat.

Voor de waaghalzen en diegene dat goed kunnen remmen en draaien: kan je ook eens proberen om zelf over deze straat te rijden.

Meer reis-inspiratie? Lees mijn laatste artikels!

Hoe maak je een reisblog zonder altijd te reizen? + Blogpost-ideeën!
Los Angeles Reisgids, de must-do’s van deze stad
Eerste Keer Vliegen: Wat Weet Je Het Best?

Activiteiten

Wandelen voor de Painted Ladies

De Painted Ladies zijn eigenlijk gewoon huizen. Maar het wordt zo genoemd omdat deze huizen oftewel een victoriaanse of een edwardiaanse stijl hebben en geverfd zijn in drie of meerdere kleuren. Waan jezelf terug in de geschiedenis terwijl je in een bruisende stad wandelt. Ik zou zeker en vast in zo’n huisje kunnen wonen!

Passagier zijn op het befaamde trammetje

Kom op, is een reis naar San Francisco compleet zonder jezelf te verplaatsen via een kabeltram? Volgens mij niet en ondanks dit een enorme trekpleister is, is het best veel plezier maken. Helaas hoor je bij de gelukkigen als je buiten zit en/of je aan de rails vasthangt, want wij zaten het meerendeel van onze dag met de kabeltrein binnen. Waarschijnlijk is dit het enige nadeel als je met zo’n populair vervoersmiddel rijdt.

Visit the Aquarium of The Bay in San Francisco

Vissen spotten in Aquarium of the Bay

Ik ben niet de persoon die graag naar dierentuinen gaat, of naar aquariums, aangezien ik liever de dieren in hun natuurlijke habitat zie leven. Maar de Aquarium of the Bay, was om de één of andere manier wel anders. Niet alleen was het mooi om in deze omgeving meer informatie over de vissen te weten te komen, maar het was ook nog eens fijn om te zien dat de vissen en zeedieren genoeg plaats hadden om “vrij” te zijn.

Eten en drinken

Eat something at Pier 39

Verschillende eetgelegenheden bij Pier 39

Pier 39 vind je ook onder de naam van Fisherman’s Wharf. Pier 39 is een echte trekpleister en biedt enorm veel eetgelegenheden aan: van crèmeries, tot pannenkoekenhuisjes en van echte restaurants naar kleine fast-food kraampjes.

Reis naar San Francisco plannen

Bij deze reis naar San Francisco heb ik samengewerkt met SFTravel, de toeristische dienst van San Francisco. Zij hebben mij veel informatie toegestuurd, zodat ik zeker wist wat ik wel of niet wou bezoeken. Daarnaast heb ik de San Francisco City Pass gekregen en raad ik je aan om deze aan te kopen. Niet alleen biedt deze pass je korting en toegang tot vele belangrijke attracties, maar je kan ook ongelimiteerd reizen met de kabeltram. Voor $74 heb je al een CityPass om San Francisco te bezichtigen.

Eindnoot

Eigenlijk vond ik San Francisco best wel leuk. Deze stad zit vol met trekpleisters, leuke attracties en fijne mensen. En ondanks het feit dat het Muir Woods National Park het hoogtepunt was van deze trip, vond ik de binnenstad ook wel de moeite. Voor vragen mag je me gerust mailen!

Heb jij al eens San Francisco bezocht?

Volg jij me al op sociale media?

Pin voor later!

* Disclaimer: ik heb samengewerkt met SFTravel om San Francisco te promoten. Maar zoals altijd zijn alle meningen eerlijk en die van mij. Als je mijn volledige disclaimer wilt lezen, klik dan hier.