Vorige maand was het eindelijk zo ver. Ik reisde naar het land dat al van mijn 10 jaar hoog op het lijstje stond: de Verenigde Staten. Dit land biedt extreem veel: ik heb de natuur gezien, de steden tegemoet gegaan, in de bergen rondgereden en een strandwandeling gemaakt. Ook heb ik van het typisch Amerikaans leven geproefd en zo mijn maaltijden volledig aangepast aan dit land. Nu, elke staat heeft zijn eigen troeven en de ene staat verschilt nu eenmaal van de andere. In totaal heb ik drie staten ontdekt: Californië, Nevada en Arizona en heb ik zo meer dan vijf grote steden bezocht. Als eerste op de lijst en de stad waar we invlogen was het de stad der Engelen, Los Angeles. Het is een stad in Californië aan de westkant van de Verenigde Staten. De meeste kennen Los Angeles als een glamoureuze stad met veel celebrities, glitter en feesten en droomzoekers. In deze reisgids van Los Angeles vertel ik wat je best weet voordat je ernaartoe reist.

Bezienswaardigheden

Griffith Observatorium in Los Angeles biedt geweldige uitzichten.

Griffith Observatory, de sterrenwacht

Niet alleen biedt Giffith Observatory een sterrenwachtbasis aan, het is ook gelegen op een plateau wat je dan ook nog eens een fantastisch zicht geeft over Los Angeles. Dit was één van mijn favoriete plekken om tot rust te komen en de chaos in het centrum van Los Angeles te ontkomen. Trouwens, rond het observatorium zijn er wandelpaden en is er voldoende parkeergelegendheden. Wil je een uitdagende maar indrukwekkende wandeling maken? Dan parkeer je je best op een parking onderaan de heuvel. Geen nood, de parkings staan goed aangeduid.

Instagramworthy lantaarns bij het LACMA spotten

Er was een tijd waar het Instagram dashboard van mijn blog’s account volstond met foto’s van LACMA’s lantaarns. Het is redelijk populair geworden om bij deze hoge lichten de mooiste kiekjes te scoren. Nu is deze trend min of meer gaan liggen, toch vind ik het wel een mooie plaats om rond te wandelen en inderdaad, om foto’s te trekken. Mijn tip? Ga net voor zonsondergang. Dan heb je zowel de mooie overgang van licht naar donker en de lantaarns die hun nut bewijzen: licht maken.

Ontdek de stranden van Santa Monica en Venice Beach

Santa Monica is misschien wel één van de bekendste stranden van Los Angeles, mede mogelijk gemaakt door de beroemde Santa Monica Pier. Het is hier heerlijk vertoeven en als het strand genoeg is geweest kan je wat rondwandelen in Pacific Park, een klein attractiepark op de pier. Een eindje verder beland je in Venice Beach. Dit strand is makkelijk te bereiken met de fiets moest je van Santa Monica komen. De stranden zijn namelijk verbonden met een wegje speciaal aangelegd voor fietsen, skateboards, steps, etc. Dichtbij beide stranden heb je Muscle Beach met personen die liever in de frisse lucht fitnessen.

Het interactief OUE Skyspace museum

OUE Skyspace is bekend om zijn openlucht observatieplatform waar je ook nog eens van een glazen schuifaf (die uit het gebouw steekt) kan glijden. De SkySlide heb ik persoonlijk niet gedaan, aangezien ik er meer had van verwacht dan zo’n kleine daling. Voor die meerprijs heb ik het dus niet gedaan. Daarnaast vond ik het observatiedeck zeker de moeite waard. Je had twee platformen, één het dichtsbij de liften en de andere bij de bar. Die naast de bar heeft het minste volk, maar geeft een evenwaardig zicht op de skyline van Los Angeles.

 

Het dichtstbijzijnde punt bij Hollywood Sign als je met de auto bent

Foto’s trekken bij het Hollywood Sign

Je kan onmogelijk Los Angeles verlaten zonder een bezoekje te maken bij de letters van het Hollywood Sign. Deze letters zijn misschien wel onbereikbaar, maar samen met We Love L.A. (een lokale touroperator) kan je naar de dichtsbijzijnde plek gaan om van het uitzicht te genieten als je met de auto bent. Bonus? Er loopt geen kat daar, dus je hebt die hele plek voor jou alleen.

Hollywood Walk of Fame

De sterren op de Hollywood Walk of Fame is misschien wel de grootste tegenvaller van Los Angeles. Klinkt best vreemd als je weet dat dit één van de grootste trekpleisters is. Sommigen vinden het enorm leuk om hun tijd daar te spenderen, de meesten echter niet. Met volle verwachtingen ging ik dan samen met mijn gids, Kelly, naar de Hollywood Walk of Fame. Mijn ideaalbeeld werd echter meteen realistisch gemaakt toen ik moest uitkijken waar ik liep, de pickpockets moest vermijden en de extreme drukte die er heerste probeerde buiten te sluiten.

Meer reis-inspiratie? Lees mijn laatste artikels!

Een citytrip naar Stockholm
Reizen naar het moderne Shanghai – Top 10 Activiteiten
Wat ik wou weten voordat ik naar China reisde

Activiteiten

Winkelen bij The Grove

Waar Los Angeles ook om bekend voor is, zijn de shopgelegendheden wel. Deze stad staat voor grote winkelcentra’s en The Grove is daar eentje van. Dit winkelcentrum is geliefd bij de inwoners van Los Angeles en dat voor een goede reden: het is precies een dorpje én de ruimte van de winkels zijn groter dan de gemiddelde.

Door Beverly Hills rijden

Beverly Hills is een stad in Los Angeles County en alsook één van de grootste trekpleisters. Je kan hier wat rondrijden, dromen om ook in zo’n villa te wonen en wensen dat er een beroemdheid uit de stalenpoort rijdt. Helaas is die kans miniem. Beverly Hills is echter zo rustgevend om door te rijden en om voor het Beverly Hills Sign een foto te trekken.

Warner Bros Hollywood Studio Tour

Warner Bros Studios Tour

Ben je net als mij een grote moviefan? Of boeit de hele filmwereld je zo hard? Dan vind ik het meer dan logisch om eens een kijkje achter de schermen te maken bij grote studio’s. Ikzelf heb een ticket geboekt bij Warner Bros Studios en vond het helemaal geweldig. Zo heb ik veel interessants geleerd en zelfs mijn allereerste beroemdheid gezien: Tom Ellis, van de tv-serie Lucifer.

Eten en drinken

Lunchen in Farmers Market

De boerenmarkt oftewel The Original Farmers Market is een hotspot voor foodies, locals én toeristen. Het is een gezellige plek waar ik een overheerlijke pizza heb gegeten. Ik raad dan ook iedereen aan om hier naartoe te gaan als die een lunch wil eten. Het goede aan de Farmers Market is dat de prijzen eerlijk zijn, maar toch nog goedkoop. Win-win.

Reis naar Los Angeles plannen

Bij deze reis in Los Angeles heb ik samengewerkt met We Love L.A. en deze touroperator is absoluut geweldig. Ik zeg dit niet omdat het een samenwerking was, want uiteraard ben ik altijd eerlijk in wat ik doe of zeg, maar omdat Kelly (de gids) uitstekend was. Ze voelde eerder aan als een vriendin dan een gids. Niettemin wist ze op mijn vragen te antwoorden met professionalisme. Door We Love L.A. heb ik het meeste van Los Angeles in één dag kunnen bezoeken zonder kwaliteit te verliezen.

We Love L.A. touroperator

We Love L.A., als touroperator

Deze touroperator is begonnen als een familiebedrijf, en als ik Kelly mag geloven voelt het nu ook nog echt aan als familie. We Love L.A. biedt privétours aan voor een halve of een hele dag. Ik heb samengewerkt voor de volledige dag en heb zo de stranden, het Hollywood Sign, Walk of Fame, Farmers Market, Beverly Hills, Rodeo Drive en The Grove gedaan. Kortom, ik heb veel gedaan zonder dat ik het gevoel had van haastig te zijn.

Kelly stond alsook open voor suggesties. Ik wou namelijk graag foto’s trekken bij de “Roze Muur”, een trekpleister. Het was niet in de rondleiding, maar ze deed er alles aan om toch samen met ons naar daar te rijden.

Mijn ervaring met dit bedrijf

Ik zou nooit zoveel hebben kunnen bezichtigen en doen zonder We Love L.A. en ben dan ook volledig voorstander om een gids bij We Love L.A. te boeken. Hun kennis van deze stad, de professionele alsook de familiale houding en de kwaliteit zorgt ervoor dat ik meteen weer het vliegtuig in zou stappen om een tour bij We Love L.A mee te maken. Hun klantenservice is gewoon phenomenaal.

Eindnoot

Los Angeles heeft dan wel zijn minpunten en is misschien niet zo glorieus als mensen denken, toch heb ik een geweldige tijd in Los Angeles beleefd.

Heb jij al eens Los Angeles bezocht?

Volg jij me al op sociale media?

Pin voor later!

* Disclaimer: ik heb samengewerkt met We Love L.A. om deze dagtour te reviewen. Maar zoals altijd zijn alle meningen eerlijk en de mijne. Als je mijn volledige disclaimer wilt lezen, klik dan hier.