• Menu
  • Menu

8 Publicaties die Freelance Copywriters betalen!

Een lekkere koude Ice Tea drinken op het strand, terwijl je de e-mails checkt die in je inbox belanden. Of een artikel typen op het balkon van een knus huisje in de provincie van Toscane in Italië. Misschien behaal je klanten in de westkust van Amerika, ook al woon je in New York City. Ja, met die absurd hoge huurprijzen. Je hebt eindelijk even vrijaf na je 24/7 baan en je gaat de Inca Trail van Machu Picchu hiken om inspiratie op te doen voor je volgende opdrachten. Het kan allemaal dankzij de volgende publicaties.

Als er iets is wat ik niet graag doe, is de zaken romantiseren. Die Travel Writers die op het strand hun artikel aan het typen zijn? Vergeet het. Het zand gaat je toetsenbord in no-time kapot maken. En dan een werkweek van 24/7 hebben om dan nog eens elke dag 16 uur aan je andere hobby/werk te werken? Dit kan niet. Maar Freelance Travel Writer worden? Dit bestaat en is haalbaar. Al heb je er kilo’s moed, zweet, tijd en tranen voor nodig.

Ik begin bij het begin. Freelance Travel Writer worden doe je niet in één, twee en drie. Er kruipt dus heel erg veel tijd in om deze baan te behalen. Ik ben op zoek gegaan naar de grootste en betrouwbaarste publicaties waar je jouw Travel Writing Career kan starten en die jou daarbovenop nog eens iets betalen. Wel moet ik meedelen dat ik bijvoorbeeld Lonely Planet en National Geo Travel niet in deel 1 bijsluit. Deze publicaties zijn inderdaad één van de grootste, maar ze leggen ook enorme voorwaarden op waardoor je als beginnende Travel Writer niet wordt doorgelaten. Tenzij je echt een bom van een talent bent. Ook wil ik meedelen dat deze publicaties Engels zijn.

My Itchy Travel Feet

Beloning: $30 per artikel

Speciaal voor… wel iedereen eigenlijk. Van professionele Travel Writers, tot en met diegene die juist starten. Leve mij! My Itchy Travel Feet accepteert iedereen. Voornamelijk diegene die bij hun doelpubliek passen. Deze zijn: actieve reislustigen. Iets voor jou?

klik hier voor meer informatie

Verge Magazine

Beloning: 10 cent per woord

Klinkt weinig, hé. Maar als je weet dat een gemiddeld reis-artikel ongeveer 1000 woorden is, dan heb je algauw $100. Nu heb ik je aandacht, niet? Verge Magazine is voor het jonge publiek of voor de personen die jong van hart zijn. Reizen doen veel mensen, maar het zijn diegene die het anders doen, dat hier gegarandeerd hun plek vinden.

klik hier voor meer informatie

Go World Travel

Beloning: $30 tot 50 per artikel of foto-blog

Unieke, informatieve en beschrijvende artikels, dat zoekt Go World Travel. Als jij hebt wat ze vragen, dan verdien je wel tot en met $50 voor een artikel. Het beste is, dat je ook gewoon foto’s en een blog kan doorsturen, ook wel photo essay genaamd. Ik wil je wel even meedelen, dat lijstjes hier niet worden toegelaten. Vaarwel Top 5 x Publicaties die je betalen!

klik hier voor meer informatie

Matador Network

Beloning: $40 per artikel

Uniek! Daar is ook Matador Network op zoek naar. Ze zijn apart, zoeken het beste in zowel pro’s als beginnende en hebben artikels die wereldwijd worden gerespecteerd. Matador Network is een publicatie dat ook een community heeft met veel mogelijkheden. Sluit je aan bij deze community en verdien ook nog eens iets. Als je enkel op zoek bent naar publicaties die artikels aanvaarden dan kan je op de link hieronder klikken.

klik hier voor meer informatie

Wanderlust Travel Magazine

Beloning: £220 per artikel

Dit is zowat het hoogste bedrag dat in dit lijstje zal komen te staan. Maar droom nog niet weg: hier schuilt enorm harde en competitieve vrienden concurrentie. Het is hard knokken om gezien te worden, maar eens je gezien wordt, gaat een nieuwe wereld voor je open. Ook al zijn de meeste bijdragers professioneel en hard-werkend, wie niet waagt niet wint!

klik hier voor meer informatie

Escapees Magazine

Beloning: $150 per artikel als maximum

Nog nooit gehoord van Escapees Magazine? Jammer, want ook hier kan je een centje bijverdienen tot wel $150 per artikel. Al zijn de artikels niet echt breed georiënteerd. Escapees Magazine is eerder op zoek naar RV-lovers en mensen die in deze levenswijze zijn geïnteresseerd. Ben jij dat he-le-maal?

klik hier voor meer informatie

Great Escape Publishing

Beloning: van $50 (artikels die zij aanvragen) t.e.m. $200 (artikels met advies m.b.t. geld)

Great Escape Publishing gaat verder dan alleen maar reisverhalen. Deze publicatie betaalt je een heleboel centjes in de mate van hoe uitgebreid en informerend het artikel is. Gaat je artikel specifiek hoe je geld kan verdienen op weg naar een beter leven. Dan is dit de place-to-be voor jou.

klik hier voor meer informatie

The Expeditioner

Beloning: $30 per artikel

Iedereen kan hier een artikel insturen dat ze wensen. Alleen moet het artikel informatief, interessant en inspiratievol zijn voor andere reizigers. The Expeditioner accepteer letterlijk van iedereen. Dus een goede plaats om te starten, moest je een complete nieuweling zijn in het wereldje van Travel Writing.

klik hier voor meer informatie

 

Ik wens je alvast veel succes toe en ik hoop natuurlijk dat één of meerdere artikels van je worden gepubliceerd.
Droom jij van een carrière als Freelance Travel Writer? Ja of neen, en waarom?

Share this:
Sanne Grieten

Sanne Grieten is de reis blogger van Mostly Abroad. Net zoals elke reis blogger houdt ze ontzettend veel van reizen en nieuwe plaatsen ontdekken. Daarnaast vecht ze ook iedere dag met haar geestelijke gezondheid. Om het taboe te doorbreken, schrijft ze hier ook regelmatig over.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *